Pagină secundară

Reveniti la pagina principala.

SPECIFICATIILE TEHNICE ALE NOII ŠKODA RAPID

Toate specificatiile pe care le căutati

Dimensiuni generale

Dimensiuni exterioare si interioare

Siguranta

Alte dotări de sigurantă

Noua ŠKODA RAPID este sinonimă cu siguranta fără compromisuri. Toate modelele compacte din această familie au primit punctajul maxim (5 stele) la testele de sigurantă Euro NCAP în anul 2012 pentru caracteristicile lor exemplare de sigurantă. Pe lângă sistemele de sigurantă evidentiate mai sus, următoarele dotări sunt disponibile în echiparea standard sau în cea optională a noii ŠKODA RAPID:

› Diferential blocabil electronic (EDL) îsi face simtită prezenta la accelerări sau la urcarea unor pante unde una dintre rotile motrice are aderentă scăzută.

› Sistemul ABS împiedică blocarea rotilor în timpul frânărilor de urgentă sau pe suprafete alunecoase.

› Sistemul MKB activează frânele autoturismului după o coliziune pentru a preveni si avarierea altor autovehicule.

› Sistemul MSR preîntâmpină blocarea rotilor motrice, fenomen care se poate produce atunci când soferul decelerează autoturismul pe o suprafată netedă.

› Prin sporirea presiuni lichidului în circuit, sistemul de asistentă la frânare ajută soferul în situatiile în care se impune frânarea de urgentă. Interventia acestui sistem poarte determina diminuarea semnificativă a distantei de frânare necesare.

› Sistemul ASR asigură pornirea si accelerarea lină a masinii, fără ca rotile să patineze pe suprafete alunecoase.

› Sistemul Electronic de Monitorizare a Presiunii în Pneuri îl tine pe sofer oricând informat în legătură cu presiunea din pneurile autoturismului.

› Sistemul optional de asistentă a controlului urcării în pantă (Hill Hold Control) ajută soferul să înceapă să urce cu masina în pantă în conditii depline de sigurantă. Sistemul se activează în mod automat în cazul urcării pantelor cu o înclinatie de cel putin cinci grade si asigură începerea usoară si sigură a urcusului fără folosirea frânei de mână. El previne deplasarea înapoi sau oprirea masinii în pantă.